Krolf hitter i Glud

posted in: Nyheder | 1

Kanon hygge med køller og kugler

Glud Krolfklub mødes hver onsdag kl. 09.30 på banerne ved siden af Glud Skole.
Alle er velkomne til at møde op og spille med.

Artikel fra Horsens Folkeblad herunder:

GLUD – En halv snes gråhå- rede personer bevæger sig i to grupper rundt i det fjerneste hjørne af opvisningsbanen ved Glud Skole.
Blikket er mestendels rettet mod jorden, hvor forskellige farvede kugler ligger og bliver flyttet rundt ved hjælp af nogle køller.
Af og til løftes hovedet til en latter eller til et klap på skulderen efter et godt slag. Det er onsdag formiddag, og medlemmerne i Glud Krolfklub mødes som vanligt til et par hyggelige timer i selskab med hinanden, 24 huller, kugler og køller.

Det har de gjort siden august sidste år, da Iben Sø- rensen fra Snaptun og Henry Rasmussen fra Glud tog initiativ til at anlægge en krolf-bane.
Iben Sørensen havde forinden spillet det populære spil i et par år i Juelsminde.
Alternativ til golf – Men jeg syntes, vi også skulle have en bane i Glud, så jeg tog kontakt til nogle forskellige fonde,
der har sponsoreret udstyret til os, fortæller 79-årige Iben Sø- rensen, der nu har fået udvidet banen fra 12 til 24 huller.
Han begyndte at spille krolf, fordi han egentlig altid har ønsket at spille golf.
Men golf er det bare aldrig rigtig blevet til og så var krolf lidt nemmere at gå til, forklarer Iben Sørensen.
Endnu er krolfklubben kun løst organiseret, men det er noget, der skal til at kigges lidt på. – Vi skal finde ud af, hvad vi vil, og så kan det jo også være,
man skal til at betale lidt for at være med, lyder det fra Iben Sørensen, der dog taler om så små beløb, at det ikke burde kunne afskrække nogen.
Tæller man alle med, har Glud Krolfklub 18 medlemmer, men de vil gerne være flere, og så er det ligegydigt, om man kommer fra Juelsminde, Glud eller Horsens. – Det gode ved krolf er, at det er det mest ærgerlige spil, jeg kender.
Man ærgrer sig, hvis man ikke rammer hullet, og man ærger sig også, hvis de andre på holdet skyder ved siden af.

Det er godt at have noget at tage hjemmefra efter, og så hygger vi os jo socialt ude i den friske luft, fortæller 87-årige Henry Rasmussen.
Han har sin egen otte hullers bane hjemme i haven og har også deltaget i forskellige krolf-mesterskaber og turneringer.
Vi har nu aldrig vundet noget. Jeg har dog min egen kølle. Det bliver man nødt til at have, når man er sådan lidt halvprofessionel som os, lyder det med et grin, der afslører, at spillet handler en del om at hygge sig og lave lidt sjov med hinanden.

 

Artiklen kan også ses her:
Krolf hitter i Glud

  1. Hanne og Jørgen Bjerre

    Hej Iben. Tak for sidst til foreningsmødet i Hadbjerg. Det var hyggeligt og se jer igen. Jeg tænkte om ikke det kunne være hyggeligt om vi på et tidspunkt kunne mødes klub mod klub og spille krolf. Tænk over det.
    Hils din mand og din far (Henry ) Ham vil jeg gerne igen have et spil med. Mange hilsener Hanne og Jørgen.
    Midtdjurs krolf

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.