Hjarnø er nomineret til Årets Ø 2023

posted in: Nyheder | 0

I et flot ansøgerfelt er Fur, Hjarnø og Omø blevet valgt som de tre finalister, der skal kæmpe om titlen som Årets Ø 2023 – med en præmiesum på 50.000 kr. og en stor fest for hele øen.

Årets Ø 2023 har hjemme i Limfjorden, Horsens Fjord eller Storebælt. Det står nu klart, efter at komitéen bag Årets Ø har vurderet årets mange gode og spændende ansøgninger. Her er Fur, Hjarnø og Omø nomineret som de tre finalist-øer, der har mulighed for at løbe afsted med den ærefulde titel som Årets Ø 2023 med udgangspunkt i temaet ”Øer i udvikling gennem lokale ressourcer”.

”Fur, Hjarnø og Omø har hver især formået at sætte deres lokale menneskelige og naturmæssige ressourcer i spil i deres imponerende arbejde med at udvikle og bevare det attraktive ø-liv. De tre øer er meget forskellige og gør det på hver deres måde. Men fællesnævneren er de stærke og ambitiøse fællesskaber, hvor man står sammen, når det gælder – også når man møder forhindringer,” fortæller Mette Ravn, der er formand for priskomitéen bag Årets Ø og bestyrelsesmedlem i Forenet Kredit.   

Komitéen bag Årets Ø skal nu besøge de tre øer
Om det bliver Fur, Hjarnø eller Omø, der kåres til Årets Ø 2023, kommer komitéen til af afklare i starten af maj måned. Men først skal komitéen besøge de tre øer sidst i april, før vinderøen kan findes. Her får øerne mulighed for at give et konkret indblik i de aktiviteter og fællesskaber, der driver udviklingen på øerne.

”Med prisen vil vi gerne sætte spot på små ø-samfund i partnerskabets arbejde med at støtte og udvikle landdistrikterne i Danmark. Nå vi er på besøg på de nominerede øer, får vi et unikt indblik i øernes lokale udfordringer og sejre, som også kan inspirere andre ø-samfund. Derfor er Årets Ø meget mere end en pris, slutter Mette Ravn.

For nærmere information om Årets Ø:
Sammenslutningen af Danske Småøer: Kommunikationsmedarbejder Ann-Britt Nørgaard: 28 83 70 90, mail: an@danske-smaaoer.dk
Forenet Kredit: Presseansvarlig Jørgen Thomassen Hybler: 53355853,  mail: jhyb@forenetkredit.dk

For nærmere information om de enkelte øers ansøgninger:
Fur: Kontaktperson Anne-Marie Mortensen, tlf. 27643759
Hjarnø: Kontaktperson Jette Hougaard, tlf. 29456043
Omø: Kontaktperson Dorthe Winther, tlf. 61705249

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.